Субота, 20.04.2024, 14:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Листопад » 5 » Навчальний тренінг «Я-науковець».
13:30
Навчальний тренінг «Я-науковець».
Буденність та постійна зайнятість заважають багатьом з нас зайнятись справою яка до душі, яка подобається та яка є корисною для інших. Мова зараз піде про науку, яка на перший погляд здається чимось не цікавим та не зрозумілим. Хоча це далеко не так. Ставши методистом з науково дослідницької роботи  я поставила собі ціль – покращити рівень науково-дослідної роботи в нашому районі, показати дітям, що МАН – це не «страшний звір», що написання наукових робіт це корисно для самих учнів та для суспільства загалом. 


Для того аби реалізувати свою ціль 31. 10 та 1.11. було проведено навчальний тренінг «Я-науковець». Метою заходу було познайомити школярів з основними аспектами наукової роботи, вимогами до написання дослідницької робіт, згрупувати члені МАН та посприяти успішному написанню та захисту роботи. Кожна школа району відрядила в Чемерівці своїх школярів які є членами МАН. 31 жовтня актовий зал в Будинку школярів прийняв 50 учнів 8-9 класів, а 1 листопада – 55 школярів з 10-11 класу. З учнями працювали психологи Уланівська А. В., Цісар М. В. та методист Загородня Л. М. На тренінгу учні мали можливість знайти собі нових друзів та отримати інформацію щодо змісту наукових робіт та нюансів їх написання. Крім того вони могли відпочити під час вправ з психологом та проявити себе в груповій роботі.

Було приємно бачити щасливі, усміхнені обличчя дітей, а ще приємніше чути «А коли ми знову зустрінемося?». Під час підведення підсумків виявилось що всі очікування дітей виправдалися: їм стало зрозумілим що таке наукова робота, як її писати, в кого шукати допомоги та підтримки, вони отримали задоволення під час спілкування з друзями (вони навіть обмінювались телефонами). 

Час промайнув швидко, всі поставленні завдання на ці дні було виконано. Крім того що з учнями проведено навчання, для педагогів усіх закладів району роздано «Методичні рекомендації щодо написання науково-дослідних робіт» (у вигляді брошур). Такий тренінг проводився вперше в нашому районі але для його результативності варто збільшувати число зустрічей з школярами членами МАН. Тому ми не попрощались а сказали до нових зустрічей! :-)))

Категорія: МАН | Переглядів: 679 | Додав: chemvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]