П`ятниця, 29.03.2024, 15:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Січень » 28 » Всеукраїнський конкурс "Моральний вчинок"
11:57
Всеукраїнський конкурс "Моральний вчинок"

На виконання листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 27.12.2012 р. № 14.1/10-3546 "Про проведення Всеукраїнського конкурсу "Моральний вчинок", листа Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької державної адміністрації від 11.01.2013. №102/2013 відділ освіти Чемеровецької районної державної адміністрації повідомляємо, що з 1 січня 2013 року Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі за підтримки Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України розпочинає ІІІ Всеукраїнський конкурс "Моральний вчинок", який триватиме до 31 березня 2013 року (положення про конкурс додається).


Мета Конкурсу: формування моральних якостей особистості, підвищення рівня культури підростаючого покоління, виявлення соціальної активності, небайдужості до морально-етичних проблем, нині актуальних у нашому суспільстві, сприяння формуванню громадянської позиції та соціально-правової активності учнівської та студентської молоді.

Як стати учасником? Обери спільно з батьками і педагогами відповідно до своєї вікової категорії суспільно значущий проект, реалізуй його та надішли творчий звіт про виконання (це може бути аматорський фільм, авторська або колективна журналістська робота, дитяча стіннівка, фоторепортаж, будь-яка інша форма, що ознайомить з результатами впровадження твого проекту).

Конкурс проводиться на добровільних засадах серед трьох вікових категорій за напрямами:

  • для учнів 1-4 класів - екологічний;
  • для учнів 5-9 класів - соціальний;
  • для учнів 10-11 класів - культурологічний;

Реалізація проектів буде висвітлена в засобах масової інформації, а найкращі - розміщені на:

  • сайті Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі www.moral.gov.ua;
  • Інтернет-порталі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України www.osvita.com;
  • сайті Інституту інноваційних технологій і змісту освіти www.iitzo.gov.ua.

Координатори Всеукраїнського конкурсу:

  • Єгорова Ірина Олексіївна (044) 4861684
  • Андросюк Оксана Романівна (044) 2482138


Роботи надсилаються до 31 березня 2013 року (дата визначається за терміном відправлення, що зазначений на конверті) за адресою: Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі, 04053, м. Київ, вул. Артема, 73, з позначкою "Всеукраїнський Конкурс "Моральний вчинок" із зазначенням вікової категорії.

Просимо забезпечити участь учнівської молоді у вказаному конкурсі.

Про виконану роботу повідомити методиста райметодкабінету  Т. Антецьку та розмістити на шкільному web-сайті.

Положення
про Всеукраїнський конкурс
"Моральний вчинок"

І. Загальні положення

1.1. Всеукраїнський конкурс "Моральний вчинок" (далі - Конкурс) проводиться Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі за інформаційної підтримки Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

1.2. Конкурс проводиться з метою популяризації духовних, моральних надбань, консолідації зусиль, спрямованих на моральний саморозвиток особистості, здатної забезпечити країні гідне місце у цивілізованому світі, сприяння формуванню громадянської позиції та соціально-правової активності учнівської та студентської молоді.

1.3. Основними завданнями Конкурсу є:

- створення умов для виховання високих моральних якостей, формування громадянина, здатного до свідомого вибору, підвищення правової культури в учнів;

- пропаганда системи етичних норм, правил поведінки, що склались у суспільстві на основі традиційних духовних і культурних цінностей і уявлень про добро, честь і гідність, громадянський обов`язок, совість, справедливість;

- утвердження патріотизму, духовності, моральності та формування загальнолюдських цінностей;

- поширення кращого досвіду благодійної діяльності учнівських колективів;

- впровадження нових форм організації змістовного дозвілля учнів.


ІІ. Учасники Конкурсу, умови та терміни його проведення

2.1. Учасниками Конкурсу є учні навчальних закладів України (далі - учасники).

2.2. Конкурс проводиться на добровільних засадах серед вікових категорій за тематичними спрямуваннями:

для учнів 1 - 4 класів - екологічні проекти;

для учнів 5 - 9 класів - соціальні проекти;

для учнів 10 - 12 класів - культурологічні проекти;

2.3. Конкурс проводиться щорічно у період з грудня поточного року по квітень наступного. Матеріали надсилаються до 31 березня відповідного року, в якому проводиться Конкурс.

2.4. Роботи направляються на адресу Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі з приміткою "Всеукраїнський Конкурс "Моральний вчинок" із зазначенням вікової категорії.

 

ІІІ. Вимоги до оформлення матеріалів, що надсилаються на Конкурс

3.1. Для участі у Конкурсі учасники подають творчі звіти у вигляді проектів (далі - проекти) про проведення благодійної акції.

3.2. До проекту додається заявка, яка повинна містити прізвища, імена, по-батькові учасників, вік учасників, місцезнаходження навчального закладу, прізвище, ім'я, по батькові вчителя (викладача, наукового керівника).

3.3. Проект повинен містити письмову анотацію, виконану державною мовою, шрифтом Times New Roman, розміром 14 через 1,5 інтервала.

3.4. Проекти, які не відповідають вищезазначеним вимогам, організаційним комітетом не розглядаються.

3.5. Збір та обробка персональних даних здійснюються відповідно до Закону України "Про захист персональних даних".


Переглядів: 2793 | Додав: chemvo | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]