П`ятниця, 29.03.2024, 15:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Січень » 15 » Україна колядує
13:39
Україна колядує


 

Період різдвяних свят з його традиційною обрядовістю увібрав у себе найбільш типові види народно-драматичної творчості українців. Так, в районі  17 грудня 2013 року стартував проект «Україна колядує!» за підтримки народного депутата України Олександра Володимировича Гереги. В кущових відбіркових турах взяли участь 36 фольклорних колективи  загальноосвітніх навчальних закладів, які довели, що на Чемеровеччині талановиті та обдаровані діти, молодь для яких вивчення та практичне знайомство з джерелами фольклору, збереження надбань національно-культурної спадщини, підвищення духовності має  неабияке значення. Відродження традицій і обрядів, що побутували в районі сприяють подальшому розвитку їх обдарувань, залучення юних аматорів до активної участі у мистецькому житті краю та формування творчої еліти України.

Оригінальними у своїх виступах були усі колективи, тому що кожен відтворював одне із релігійних свят зимового періоду: свято Катерини, святого Андрія, Миколая, Різдвяний Вертеп, Маланку, святого Василя, Водохреща та Стрітення. Гра юних акторів переконувала, що багато прихованих здібностей потрібно розвивати саме реалізовуючи такі проекти.

До півфіналу 10 січня 2014 року допущено 9 фольклорних колективів із Закупнянської, Свіршковецької, Вишнівчицької, Гуківської, Жердянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Циківської ЗОШ І-ІІ ступенів, Летавського НВК, Чемеровецького НВК № 1 та Чемеровецького НВК №2, які найкраще зуміли узагальнити та поширити кращий досвід національних надбань.

У фінальній зустрічі між Городоцьким, Дунаєвецьким, Ярмолинецьким та Чемеровецьким районами право головного призу будуть виборювати учнівські колективи Чемеровецького НВК №2 та Вишнівчицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Переглядів: 1045 | Додав: chemvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]