Четвер, 18.04.2024, 17:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Грудень » 19 » Розпочався І-й тур районного проекту «Україна колядує»
16:58
Розпочався І-й тур районного проекту «Україна колядує»
Талановиті діти - це завтрашній день Чемеровеччини та всієї України, а  їх підтримка - один з ключових пріоритетів для влади. Саме тому Президент України Віктор Янукович проголосив 2013 Роком дитячої творчості, а соціальні ініціативи Глави держави передбачають створення широких можливостей для розвитку кожній дитині.

  З метою виявлення талановитих і обдарованих дітей, вивчення та практичного знайомства з джерелами  районного фольклору, збереження і примноження надбань національно - культурної спадщини, відродження традицій і обрядів Чемеровеччини, залучення юних аматорів до активної участі у мистецькому житті краю у районі стартував І - й тур проекту «Україна колядує». Цей захід проводиться за сприяння районної громадської організації «За конкретні справи» та підтримки народного депутата України     Олександра  Гереги.
   Завданнями проекту є: патріотичне виховання дітей та молоді засобами українського мистецтва; виявлення і підтримка кращих  фольклорних колективів; удосконалення системи науково-методичного та організаційного керівництва, залучення митців, професійних виконавських колективів до творчої співпраці з юними аматорами, надання їм фахової допомоги; пошук оригінальних зразків художньої творчості, нових форм жанру, узагальнення та поширення кращого досвіду роботи.


   Проект реалізовуватиметься поетапно: І-й етап - кущовий, відбірковий; ІІ - й етап - районний, завершальний.
  До участі у проекті запрошуються фольклорні колективи загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів району, які мають презентувати мистецтво свого регіону, зберігаючи особливості народного одягу, діалект, виконавську манеру, інструментарій.
   Остаточні підсумки заходу підводитимуться  у середині січня 2014 року. Переможці проекту будуть нагороджені   дипломами   відділу освіти, молоді та спорту Чемеровецької райдержадміністрації  та цінними подарунками.


Переглядів: 3294 | Додав: chemvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]