П`ятниця, 29.03.2024, 02:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Вересень » 2 » Нехай сторицею воздасться
12:26
Нехай сторицею воздасться

Першого вересня для всіх школярів, батьків, учителів широко відчинилися двері шкіл. Тисячі юних жителів Чемеровеччини радо переступили пороги своїх других домівок – навчальних закладів, які педагоги району дбайливо підготували до нового навчального року.

Шкільні подвір’я, коридори, класи ожили від дитячого сміху, дзвінких голосів, гучних мелодій. А радість дітей від зустрічі зі школою, вчителями, друзями стала ще більшою, бо  на  їх свято завітали шановані гості – представники райдержадміністрації, відділу освіти, молоді та спорту, агрофірм, сільських рад, всі ті, хто не залишився байдужим до освітянської громади району та її проблем.

Голова райдержадміністрації Сергій Петрович Романчик за дорученням губернатора вручив ключі від нового шкільного автобуса директору Чемеровецького НВК №1 Павлишину С.М., промовистий  надпис на якому : «Діти – майбутнє України» - свідчення того, що соціальні ініціативи Президента активно реалізуються у всіх регіонах.

За традицією щедрим спонсором для всіх ЗОНЗ району стало ПАТ «Оболонь». 14 сільських шкіл району, де товариство орендує землі, одержали для учнівських їдалень набори сучасного яскравого посуду, який так необхідний для дотримання всіх санітарно-гігієнічних вимог до харчування учнів. При цьому варто сказати, що «Оболонь» не  тільки подарувала посуд, а й  щедро поділилася зі школами вирощеною городиною та іншими продуктами, які від тепер ще більше смакуватимуть школярам.

Перейнявшись проблемами Закупнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, голова районної ради Забіяка І.І. протягом літніх канікул посприяв  ремонту внутрішньої опалювальної системи навчального закладу.

Вдячні учні і вчителі депутату районної ради Чернюку М. І., який подарував Кутковецькій ЗОШ І-ІІ ступенів 5000 гривень, за що було придбано вхідні двері до приміщення школи.

 Завдяки допомозі солодового заводу було    впорядковано спортивний майданчик та майданчик перед школою у                               Чемеровецькому НВК № 1. А ще «Оболонь», подаючи приклад добродійності, забезпечила будівництво паркану навколо шкільного подвір’я Зарічанської ЗОШ І-ІІІ ступенів(приблизно 40 тис. грн.), а також, крім набору посуду, в день свята подарувала школі принтер.

Приємно вразив учнів Завадівської школи зовнішній вигляд їхнього навчального закладу. Адже він, дякуючи ПАТ «Оболонь» та її керівнику, колишньому випускнику цієї школи Загородньому Михайлу Васильовичу, був під час літніх канікул поштукатурений та пофарбований.

Вітання у День знань та цінні подарунки у ці дні отримали школярі нашого району і від компанії «Мрія». Це учні Боднарівської ЗОШ І ступеня, Кормильчанської, Жабинецької, Завадівської, Циківської, Степанівської ЗОШ І-ІІ ступенів, Більської, Вишнівчицької, Гуківської ЗОШ І-ІІІ ступенів та ряду інших шкіл району. Шкільні спортзали цих шкіл поповнилися м’ячами, наборами для гри в теніс та бадмінтон, скакалками. Також на святі для потреб учнів було вручено зошити.

Добре розуміючи, яке велике значення для успішного навчання школярів мають комфортні умови та належний тепловий режим, представники компанії «Агро-2004» подарували Демковецькій та Криківській ЗОШ І-ІІ ступенів                           по 4  пластикових вікна, Кутковецькій – 2 пластикових вікна,  а Свіршковецькій та Криківській школам – вхідні двері. Представники цієї ж компанії порадували школярів села Івахнівці  спортивним інвентарем.

Вдячні учні і вчителі депутату районної ради Чернюку М. І., який подарував Кутковецькій ЗОШ І-ІІ ступенів 5000 гривень, за що було придбано вхідні двері до приміщення школи.

Залишиться у памʼяті першовересневий дзвінок і у маленьких школярів-першокласників Бережанської, Юрковецької, Красноставської, Cвіршковецької, Кугаєвецької, Почапинецької шкіл, НВК №1,2,  яким представники народного депутата України О. В. Гереги разом із побажанням гарних успіхів у навчанні, вручили набори для першокласників.

Розуміючи важливість події у житті першокласників – уперше переступити поріг школи, зі щедрими подарунками для учнів першого класу Степанівської, Вільховецької та Черчецької шкіл на свято завітали представники фірми «Кернел», а фірма «Волочиськ – Агро» виділила Черчецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів 3200 гривень для закупівлі меблів до шкільного музею. Подбали про благоустрій цієї ж школи і пайовики СП «Залучанське», які виділили  13200 гривень для будівництва надвірного туалету. Долучилася до цієї справи і колишня випускниця школи Остафійчук Н. А., яка сприяла проведенню підготовчих робіт до будівництва.

Із побажаннями школярам гарних знань та щасливої долі завітали на свято представники інших агрофірм нашого району:  ПП «АВС-Агро», «Промінь-Галичина», «ВІТ-Агро», «Україна Агро-2С», «Енселко-Агро»,                                   ТОВ «Пʼятничанське», «Батьківський край», які теж порадували учнів шкіл сучасним спортивним інвентарем, наборами для першокласників та іншим навчальним приладдям.

Юні юрківчани з радістю прийняли у подарунок волейбольний м’яч від орендаря Процкова В. М.

Кожного року, дякуючи нашим друзям-спонсорам за щедрі подарунки, ми з вдячністю кажемо про наших благодійників: «Для вас добродійництво – не данина моді, а глибоке переконання у тому, що не можна стояти осторонь потреб школи та дітей – майбутнього нашої держави».

Педагоги Чемеровеччини впевнені, що благодійна діяльність таких людей послужить осучасненню освіти в районі, зробить наші навчальні заклади комфортнішими, а шкільні будні дітей радіснішими. А ще переконані в тому, що кожна дитина, відчувши на собі безкорисливу щедрість дорослих, сама захоче стати такою ж небайдужою і щедрою.

Нехай сторицею, багатими врожаями на полях та повагою людей, воздасться вам за добро.

 

Начальник відділу освіти,

молоді та спорту

Павлишина С.А.   

Переглядів: 677 | Додав: chemvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]