Четвер, 28.03.2024, 23:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Листопад » 25 » Наказ Про підсумки ІІ (районного) етапу ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика
11:39
Наказ Про підсумки ІІ (районного) етапу ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика
НАКАЗ

20 листопада 2012 року                                         Чемерівці

Про підсумки ІІ (районного) етапу
ХІІІ Міжнародного конкурсу з
української мови імені Петра Яцика

Відповідно до Указу Президента України від 9 листопада 2007 року №1078 "Про Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика", листа обласного управління освіти та науки від 16.10.2012 року №719, листа районного відділу освіти від 12.11.2012 року № 251 "Про проведення ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика" 20 листопада 2012 року проведено ІІ (районний) етап Конкурсу.


Cлід відмітити, що в Конкурсі взяли участь 197 переможців І-го (шкільного) етапу з 39 загальноосвітніх закладів району, що в свою чергу є стабільним показником участі загальноосвітніх навчальних закладів у вищезгаданому конкурсі. З них до очного етапу Конкурсу було допущено по 6 переможців з кожного класу.

До організації та проведення Конкурсу були залучені вчителі-методисти шкіл району, методисти районного методичного кабінету.

За висновками журі більшість учасників добре справились із запропонованими завданнями, що свідчить про активізацію роботи з обдарованою учнівською молоддю педагогічних колективів навчальних закладів району.

Переможцями ІІ-го (районного) етапу Конкурсу стали 9 учнів, призерами (ІІ- ІІІ місця) - 44 учні.

Журі визнало високий рівень підготовки з української мови учнів Чемеровецького НВК №1, Чемеровецького НВК №2, Чемеровецького ліцею, Свіршковецької, Кугаєвецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Андріївської, Бережанської, Слобідко-Смотрицької ЗОШ І-ІІ ступенів (керівники: Романчук Т.О., Сльота С.М., Павлишин С.М., Срібняк В.В., Повар В.В., Добруцький В.С., Макарчук Л.І., Довгань В.В.).

Найбільшим представництвом з-поміж усіх навчальних закладів вирізнилися Чемеровецький НВК №1, Чемеровецький НВК №2, 2 з 2 можливих учасників подав Чемеровецький ліцей, Свіршковецька, Вишнівчицька, Закупнянська, Зарічанська, Кугаєвецька ЗОШ І-ІІІ ступенів, Андріївська, Бережанська, Івахновецька, Кутковецька, Хропотівська, Юрковецька ЗОШ І-ІІ ступенів. Це свідчить про те, що керівники та учителі вищезгаданих навчальних закладів використовують такі методи та форми роботи з дітьми, що активізують їх діяльність не тільки на уроках, а й у позаурочний час, формують комунікативні компетенції на основі лінгвістичних знань. Однак неучасть у Конкурсі учнів Демковецької ЗОШ І-ІІ ступенів, присутність лише по одному учаснику відбіркового етапу Конкурсу з Жабинецької, Пуклякської ЗОШ І-ІІ ступенів, Кочубіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів говорить про безвідповідальне ставлення учителів згаданих закладів до роботи зі здібними та обдарованими дітьми та послаблення контролю з боку керівників.

В свою чергу, нічого не змінилося у порівнянні з минулим роком у Кормильчанській, Пуклякській ЗОШ І-ІІ ступенів, Красноставській, Шидловецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівники: Любецька Н.Є., Козак В.В., Бабич М.А., Юрчук О.П.). Згадані школи не вибороли жодного призового місця і уже традиційно посідають одні з останніх місць у загальному рейтингу серед навчальних закладів району. На думку членів журі, основною причиною таких результатів є відсутність управлінського контролю за ефективністю функціонування системи роботи зі здібними та обдарованими дітьми та недбале ставлення вчителів української мови і літератури до виконання своїх обов'язків щодо виявлення та підтримки здібної та обдарованої молоді.

Завантажити документ »
Категорія: Накази | Переглядів: 1354 | Додав: chemvo | Рейтинг: 2.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]