Четвер, 28.03.2024, 19:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Січень » 27 » Фінальний етап проекту "Україна колядує"
13:42
Фінальний етап проекту "Україна колядує"
Період різдвяних свят з його традиційною обрядовістю увібрав у себе найбільш типові види народно-драматичної творчості українців. Так, в районі 17 грудня 2013 року в рамках обласного проекту «Різдвяний вернісаж» стартував проект «Україна колядує!» за підтримки народного депутата України Олександра Володимировича Гереги.

 В кущових відбіркових турах взяли участь 36 фольклорних колективи загальноосвітніх навчальних закладів, які довели, що на Чемеровеччині є талановиті та обдаровані діти, а також молодь, для яких вивчення та практичне знайомство з джерелами фольклору, збереження надбань національно-культурної спадщини, підвищення духовності має неабияке значення. 

 Члени журі (працівники відділу освіти, молоді та спорту, районного Будинку школярів, громадської приймальні народного депутата Олександра Гереги) мали можливість спостерігати відродження традицій і обрядів, котрі побутували в районі в далеку давнину, що в свою чергу сприяє подальшому розвитку молодих обдарувань, залученню юних аматорів до активної участі у мистецькому житті краю та формуванню творчої еліти України. 

Оригінальними у своїх виступах були усі колективи, тому що кожен відтворював одне із релігійних свят зимового періоду: свято Катерини, святого Андрія, Миколая, Різдвяний Вертеп, Маланку, святого Василя, Масниці, Водохреща та Стрітення. Гра юних акторів переконувала, що багато прихованих здібностей потрібно розвивати саме реалізовуючи такі проекти. 

 Півфінальна зустріч 9 фольклорних колективів (Закупнянської, Свіршковецької, Вишнівчицької, Гуківської, Жердянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Циківської ЗОШ І-ІІ ступенів, Летавського НВК, Чемеровецького НВК № 1 та Чемеровецького НВК №2) відбулася за участі голови Чемеровецької райдержадміністрації С.П.Романчука та голови районної ради І.І.Забіяки. Посадовці з вітальним словом звернулися до присутніх і побажали учасникам колективів впевненої перемоги та позитивних вражень від участі в проекті. 

 

  

  

 

  

 У фінальній зустрічі, яка відбулася 19 січня 2014 року у місті Городок між Дунаєвецьким, Городоцьким, Ярмолинецьким та Чемеровецьким районами, право головного призу (мобільні телефони) від району виборювали учнівські колективи Чемеровецького НВК №1 (керівник Павлишин С.М.) та Вишнівчицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (керівник Старушок Л.І.).

 Сьогодні, ми освітяни, щиро вітаємо переможця обласного проекту «Різдвяний вернісаж» фольклорний учнівський колектив Чемеровецького НВК №1. Слова подяки висловлюємо усім членам журі, працівникам районного Будинку школярів Чебаник М.М., Приходько Р.В., Чайковській О.М. та усім керівникам гуртків, працівникам громадської приймальні Савчуку О.П., Вірик Г.І., Прищепі В.В., і особливо дякуємо за підтримку народному депутату Верховної Ради України Олександру Володимировичу Герезі. Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Чемеровецької РДА Ірина Качуріна
Переглядів: 1114 | Додав: chemvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]