Вівторок, 23.04.2024, 10:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Жовтень » 18 » Позашкільна освіта Хмельниччини: проблеми та перспективи
15:16
Позашкільна освіта Хмельниччини: проблеми та перспективи
17 жовтня на базі управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради делегація Чемеровецького району у складі начальника відділу освіти, молоді та спорту Павлишиної С.А., головного спеціаліста відділу Качуріної І.В. та директора районного Будинку школярів Чебаник М.М. взяли участь в  засіданні «круглого столу» на тему: 
«Реалізація соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення доступу кожної дитини до позашкільної освіти в Хмельницькій області», 
ініційоване Міністерством освіти і науки України за участю начальника відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України Середницької Алли Дмитрівни та головного спеціаліста відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України Бут Світлани Володимирівни, 3-х директорів Українських державних центрів позашкільної освіти: Лєвіної Ірини Єгорівни, Савченко Наталії Володимирівни, Вербицького Володимира Валентиновича.

Також в роботі круглого столу взяли участь заступник міського голови Сукач Василь Олександрович, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації Очеретянко Віктор Іванович, директор Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Климчук Василь Васильович, директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Гончарук Григорій Макарович, начальник Кам’янець-Подільського управління освіти і науки Старченко Світлана Володимирівна, спеціалісти та методисти міського управління освіти і науки, в.о. начальника відділу освіти Кам’янець-Подільського району, директори позашкільних навчальних закладів міста та вищевказаних районів.

. Одними із головних завдань позашкільної освіти, визначених Законом України «Про позашкільну освіту», є створення умов для творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку вихованців, учнів і слухачів; пошук, розвиток та підтримка здібних, обдарованих і талановитих. 

Середницька Алла Дмитрівна у своєму виступі зазначила, що Президент України Віктор Янукович велику увагу приділяє розвитку позашкілля, про що свідчить прийняття цілої низки нормативно-правових актів. Особливе місце тут посідає Національна стратегія розвитку освіти в Україні на період до 2021 року, метою якої є підвищення доступності якісної, конкурентоспроможної освіти відповідно до вимог інноваційного сталого розвитку суспільства та економіки; забезпечення особистісного розвитку людини відповідно до її індивідуальних здібностей, потреб на основі навчання протягом життя.
Діяльність позашкільних навчальних закладів у поточному навчальному році здійснюється з урахуванням завдання, визначеного соціальними ініціативами Президента України, а саме: створення умов для охоплення позашкільною освітою не менше 70% дітей шкільного віку. Також відмітила, що позашкілля Хмельницької області є одним із кращих в Україні
Директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації Очеретянко В.І. сказав, що позашкільниками Хмельницької області проведено активну, цілеспрямовану роботу щодо залучення учнівської молоді до участі у роботі гуртків різних напрямів.

 Так, за результатами попереднього моніторингу сьогодні 74 позашкільними закладами Хмельниччини охоплено понад 65 тис. учнів, що на 10% перевищує відповідний минулорічний показник 41,7%. Тенденція зростання контингенту вихованців набрала чималих обертів.

Позашкільні заклади системи освіти  Чемеровеччини охоплюють 2330 вихованців, що складає 72,2 %. Начальник відділу Павлишина С.А. звернула увагу присутніх, що все ж таки основними проблемами залишаються кадровий потенціал, оновлення змісту позашкільної освіти та належне фінансування.

В рамках заходу учасники круглого столу відвідали Кам’янець-Подільський еколого-натуралістичний центр учнівської молоді, дитячу виставку декоративно-ужиткового мистецтва.
 На завершення заходу відбувся концерт за участю вихованців Центру дитячої творчості та загальноосвітніх шкіл міста Кам’янець-Подільський.

Переглядів: 1236 | Додав: chemvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]